Het Kwakelse kermisgevoel


Het Kwakelse kermisgevoel

Hoewel de kermis in De Kwakel alweer een week achter ons ligt zal menigeen dit evenement niet snel vergeten.

2017 was weer een lustrum jaar, de 65e Kwakelse Kermis optocht heeft plaatsgevonden.

Wat is er nou zo bijzonder en speciaal aan de Kwakelse Kermis dit jaar?

Als we beginnen op zondag, dan waren er meer dan 200 kinderen bij het Dorpshuis verzameld met hun karren, fietsen en bijzondere uitdossingen. Onder perfecte weersomstandigheden liepen zij de ronde door het dorp. Na vele tientallen jaren kinderoptocht is er nog helemaal niets van het enthousiasme verdwenen, sterker nog het wordt ieder jaar mooier! En dan te bedenken dat de kinderen elkaar op school nog niet eens gezien hadden.

Een dag later organiseerde het vernieuwde maandagavond comité het spel: ‘’Trek hem erin’’. Meer dan 30 teams zetten zich tot het uiterste schrap om maar niet het water in te worden getrokken. Uiteindelijk bleek het oude maandagavond comité toch de langste adem te hebben. Zij trokken aan het langste eind.

Dinsdagochtend heel vroeg stond er al ontbijt klaar voor 900 kermisoptocht deelnemers. Ook de twee tribunes waren al gauw opgevuld. De toeschouwers op de tribune zagen 40 wagens aan zich voorbij trekken waarbij elke groep hun act kon presenteren.

Eén van de twee tribunes was bezet door VIP gasten: o.a. deelnemers aan de optochten van voor 1972, oud Feestcomitéleden, enz.

De deelname van de burgemeester met bijna het hele college wordt door ons als groot compliment ervaren. Ook 5 jaar geleden waren ze erbij: een mooi signaal voor De Kwakel.

Hoewel de optocht erg lang duurde is het Feestcomité erg tevreden over het verloop van de optocht. Alle Feestcomitéleden willen graag iedereen bedanken die hebben meegewerkt de afgelopen dagen, van maandagavond comité tot de ontbijtvrijwilligers. Maar vooral willen we alle kermisdeelnemers en bezoekers hartelijk bedankten voor de vele complimenten die we tijdens en na de kermis hebben mogen ontvangen.

Op deze manier kost het ons heel weinig moeite om volgend jaar weer iets bijzonders te organiseren.

Het grootste compliment geven we aan alle deelnemers van de optochten, 200 op zondag en 900 op de dinsdag. Heel De Kwakel is dan in staat om dit schijnbaar moeiteloos te laten verlopen zonder ook maar één vorm van bewaking of toezicht van b.v de politie.

Met dit gegeven kunnen we in De Kwakel gemakkelijk vooruit om ook de 75e en zelfs de 100e optocht te organiseren.

Namens het Feestcomité,

Albert Blommestijn
Voorzitter Feestcomité De Kwakel