66e Kermisoptocht

4 september 2018


 

Regels voor karrenbouwers
We vragen alle karrenbouwers er op te letten dat de karren voldoen aan de door ons opgestelde regels. Deze regels zijn er niet om jullie dwars te zitten, maar om te zorgen dat zo’n grote optocht in een redelijk tijdsbestek èn veilig voor deelnemers en publiek plaats kan vinden.Karnummers moeten ook aan de voorkant van de karren komen!! Vooral bij het opstellen van de karren ’s morgens is het voor ons als organisatie erg makkelijk als de nummers óók voorop de karren zitten. Dit versnelt het opstellen en is in ieders voordeel.
Deelnemers tussen 16 en 18 jaar
Jonge deelnemers tussen de 16 en 18 jaar worden in de optocht bij elkaar geplaatst voor een betere begeleiding en ook zijn zij van tevoren reeds door het Feestcomité bezocht voor regels en afspraken aangaande hun kar en/of de optocht (o.a. geen drank uitdelen aan vriend(in)nen onder de 18 jaar en deze ook niet toelaten op de kar).De 16- en 17-jarige deelnemers moeten op zaterdagavond 1 september bij de loting in de Feesttent een kopie legitimatie inleveren en krijgen bij de optocht een polsbandje waaraan we kunnen zien dat ze mogen deelnemen. De legitimatie dienen zij ook bij zich te hebben tijdens de optocht!De optocht begint en eindigt officieel op Halfweg. Alle karren die hun bouw- of afbreekplaats hebben voorbij de Vrouwenakkerse brug en de karren die via de Noord-Zuid route naar huis gaan, rijden aan het einde van de Drechtdijk NIET meer via de ruilverkaveling richting De Kwakel.Let op! Voor en na de optocht mogen er zich geen personen bevinden op de karren!! Chauffeurs zijn dan verantwoordelijk/aansprakelijk voor eventueel opgelopen schade of letsel aan deze personen of derden.We vragen nogmaals hier goed rekening mee te houden. Denk er ook om dat zo gauw de optocht ontbonden wordt, een ieder de kortste weg naar de bouw- of afbreekplaats dient te volgen. Ga niet zwerven, want dan ben je niet verzekerd!

Rommel langs de route
Het Feestcomité moet nog steeds na afloop van de optocht rommel langs de route opruimen. Dit kan echt niet en als het niet verandert zijn wij genoodzaakt om vanaf 2019 iedere kar vooraf een borgsom te laten betalen, dat is dan een middel om groepen die rommel maken, het ook op te laten ruimen.

EHBO
Ook dit jaar zal de EHBO weer meerijden met de optocht.

Toiletten
Nieuw dit jaar is dat er toiletten zullen staan in de Jozeflaan en De Kuil.

Route kermisoptocht
Ringdijk – Vuurlijn – Watsonweg – Boterdijk – Kwakelspad – Anjerlaan – linksaf Rozenlaan – doorsteek Gerberalaan – Anjerlaan – Kwakelspad – Drechtdijk

De planning van de aanrijtijd van de optocht is onder voorbehoud en is als volgt:
Vertrek vanaf Ringdijk: 9.15 uur
Watsonweg: 10.00 uur
Centrum De Kwakel: 11.00 uur
De Kuil: 11.30 uur
Centrum De Kwakel: 13.00 uur
Einde optocht is om: ± 15.00 uur

Parkeren
Wij vragen hierbij aan de bewoners van het dorpscentrum en langs de route van de optocht op dinsdag 4 september hun auto elders te parkeren.

Prijsvraag
Tijdens de optocht rijdt het Feestcomité ook weer met een wagen mee. Aan deze wagen is zoals u gewend bent een prijsvraag verbonden. Tijdens de optocht fietsen er leden van het Feestcomité mee, bij wie u de prijsvraagkaarten à € 1,- kunt kopen. Door deze kaarten te kopen als toeschouwer beslist u dus mee welke wagen de 66e Kermisoptocht gaat winnen én u maakt kans op een mooie prijs als u het antwoord op de prijsvraag weet.

Inleveradressen prijsvraagkaarten
U kunt uw kaarten inleveren tot een ½ uur na afloop van de optocht bij:
Wim Börger – Boterdijk 77
Fam Lauwers – Anjerlaan 53
Fam Onderwater – Jozeflaan 9
Aad van Kessel – Boterdijk 174
Fam. A. Kooyman – Drechtdijk 82
U mag de ingevulde prijsvraagkaarten ook meegeven aan de kaartverkopers van het Feestcomité.

Prijsuitreiking optocht
De prijsuitreiking van de 66e Kermisoptocht is om ± 17.00 uur in de feesttent. Vorig jaar heeft Mississippi de beker voor de eerste plaats gewonnen. Dit jaar zal het wederom spannend worden welke kar er dit keer met de hoofdprijs vandoor gaat!

 


De Kwakel Centrum