EHBO-vereniging St. Vincentius


ehbo1De Kwakel kent vele (sport)clubs, dorpsfeesten en evenementen. En natuurlijk heel veel enthousiaste  vrijwilligers!

Al sinds september 1955 zijn er ook veel vrijwilligers actief bij EHBO-vereniging St. Vincentius.
Oftewel: al 60 jaar lang staan zij voor de Kwakelse gemeenschap klaar om eerste hulp te verlenen waar nodig!  Zo ook  weer bij alle komende festiviteiten. Waardeert u deze hulp?  Word dan donateur of doe een gift! (Iban: NL77RABO0363566406)

Natuurlijk kunt u ook deelnemen aan een cursus. Een cursus EHBO duurt ca. 14 lessen en vindt plaats op de maandagavond. Naast ‘gewone’ EHBO bestaat er ook de mogelijkheid voor het geven van een cursus EHBO bij kinderen, sport EHBO of AED-trainingen. Kijk voor meer informatie op: www.ehbo-de-kwakel.com of loop eens langs bij de caravan!

Veel van onze EHBO leden zijn ook vrijwilliger bij Stichting AED de Kwakel. Zij zetten zich in om, na een reanimatiemelding vanuit de meldkamer van de VZA, zo snel mogelijk ter  plaatse te gaan om een reanimatie op te starten. Dit is erg  belangrijk; in dit soort gevallen telt elke seconde!

Meldingen worden gedaan d.m.v. pagers; met dank aan de Kwakelse veiling hebben wij dit jaar 6 nieuwe pagers aan  kunnen schaffen! Dit is een heel mooi begin, maar zouden  er zeker meer mogen worden. Dus ook hier is uw gift van harte welkom! (Iban: NL17RABO0166264733) Kijk ook eens op; www.stiching-aed-de-kwakel.com!

Wij wensen iedereen mooie, gezellige en bovenal  veilige, festiviteiten toe!

 

ehbo2