Kermisoptocht


Regels voor karrenbouwers

We vragen alle karrenbouwers er op te letten dat de karren voldoen aan de doorons opgestelde regels. Deze regels zijn er niet om jullie dwars te zitten, maar om te zorgen dat zo’n grote optocht in een redelijk tijdsbestek èn veilig voor deelnemers en publiek plaats kan vinden.

Karnummers moeten ook aan de voorkant van de karren komen!! Vooral bij het opstellen van de karren ’s morgens is het voor ons als organisatie erg makkelijk als de nummers óók voorop de karren zitten. Dit versnelt het opstellen en is in ieders voordeel.

De optocht begint en eindigt officieel opHalfweg. Alle karren die hun bouw- of afbreekplaats hebben voorbij de Vrouwenakkerse brug en de karren die via de Noord-Zuid route naar huis gaan, rijden aan het einde van de Drechtdijk NIET meer via de ruilverkaveling richting De Kwakel.
Let op! Voor en na de optocht mogen er zich geen personen bevinden op de karren!!
Chauffeurs zijn dan verantwoordelijk/aansprakelijk voor eventueel opgelopen schade of letsel aan deze personen of derden.

We vragen nogmaals hier goed rekening mee te houden. Denk er ook om dat zo gauw de optocht ontbonden wordt, een ieder de kortste weg naar de bouw- of afbreekplaats dient te volgen. Ga niet zwerven, want dan ben je niet verzekerd!
(Alleen tijdens de optocht geldt de verzekering).


Deelnemers tussen 16 en 18 jaar

Karren met jonge deelnemers tussen de 16 en 18 jaar worden in de optocht bij elkaar geplaatst voor een betere begeleiding. Ook tijdens de optocht geldt: NIX onder de 18. Onder de 18 jaar wordt er geen alcohol gedronken! Voor alle karren geldt dat alleendeelnemers zich op de karren mogen bevin- den. Gezellig als je vrienden en vriendinnen naar de optocht komen kijken, maar ze mogen niet op de karren staan of meerijden! De 16- en 17- jarige deelnemers moeten op vrijdagavond 30 augustus bij de loting in de feesttent een kopie van hun legitimatiebewijs inleveren. Bij de optocht krijgen zij een polsbandje zodat duidelijk is dat zij mogen deelnemen aan de optocht.

Tijdens de optocht moet je je legitimatiebewijs bij je hebben!

 

Route Kermisoptocht

Ringdijk – Vuurlijn – Watsonweg – Boterdijk – Kwakelspad – Anjerlaan – linksaf Rozenlaan – doorsteek Gerberalaan – Anjerlaan – Kwakelspad – Drechtdijk

De planning van de aanrijtijd van de optochtis onder voorbehoud en is als volgt:

Vertrek vanaf Ringdijk:         09.15 uur
Watsonweg:                       10.00 uur
Centrum De Kwakel:       11.00 uur
De Kuil:                               11.30 uur
Centrum De Kwakel:        13.00 uur
Einde optocht is om:    ± 15.00 uur

Parkeren bewoners Dorpscentrum

Wij vragen hierbij aan de bewoners van het dorpscentrum en langs de route van de optocht op dinsdag 3 september hun auto elders te parkeren.

Prijsvraag

Tijdens de optocht rijdt het Feestcomité ook weer met een wagen mee. Aan deze wagen is zoals u gewend bent een prijsvraagverbonden. Tijdens de optocht fietsen er leden van het Feestcomité mee, bij wie u de prijsvraagkaarten à € 1,- kunt kopen. Door deze kaarten te kopen als toeschouwer beslist u dus mee welke wagen de 67e Kermisoptocht gaat winnen én u maakt kans op een mooie prijs als u het antwoord op de prijsvraag weet.

Inleveradressen Prijsvraagkaarten

U kunt uw kaarten inleveren tot een 1⁄2 uur na afloop van de optocht bij:

Wim Börger             Boterdijk 77
Fam Lauwers           Anjerlaan 53
Fam. Onderwater   Jozeflaan 9
Aad van Kessel        Boterdijk 174
Fam. Baars               Drechtdijk 79

U mag de ingevulde prijsvraagkaarten echter ook
meegeven aan de kaartverkopers van het Feestcomité.

Prijsuitreiking Kermisoptocht

De prijsuitreiking van de 67e Kermisoptocht is om ± 17.00 uur in de feesttent. Vorig jaar heeft Concours Hippique de beker voor de eerste plaats gewonnen.
Dit jaar zal het wederom spannend worden welke kar er dit keer met de hoofdprijs vandoor gaat!