Oproep! Korfbal dames ontbreken

DE KWAKEL – Een groot gemis noemen ze het. De heren van het nieuw opgerichte korfbalteam in De Kwakel zoeken vrouwelijke leden. Korfbal is immers een ‘gemengde’ sport.

 

“Zonder dames in ons korftbalteam zijn we geen officieel verenigingsorgaan dat deel kan nemen aan de landelijke competitie.”, aldus de heer Hogewerf, die als spelend bestuurslid, zich hard maakt voor de sport die in De Kwakel tot op heden nog geen voet aan de grond heeft gekregen.

 

Hogewerf over de keuze voor korfbal: “We zijn ambitieus én gevoelsmensen… en bij onze gemeenschap is het gevoel goed! Met de oprichting van dit team denken we het hoogste te kunnen bereiken en onszelf maximaal te kunnen ontwikkelen”.
Tijdens ons gesprek over korfbal, De Kwakel en allerhande dorpse aangelegenheden is wel duidelijk dat de heren niet over één nacht ijs gaan. De gedrevenheid straalt van de heren af. Met een bijna vurige blik in de ogen wijdden ze volmondig uit over hun geliefde sport en het gebrek aan het andere geslacht in hun team; een vereistte bij deze sport. Om hun wens kracht bij te zetten, zullen de heren tijdens het plaatselijke dorpsfeest begin september dan ook groots uitpakken om nieuwe (vrouwelijke) leden te werven.

Op de vraag of de vereniging op gaat in de lokale sportclub KDO heeft de voorzitter nog geen duidelijk antwoord klaar: “We staan zeker open voor een vergaande samenwerking”, volgens penningmeester Pouw. “Het enige probleem kan zijn dat het korfbal andere omgangsvormen met zich meebrengt en we moeten daarover nog tot overeenstemming komen met het bestuur van de Kwakelse club.”; Aanmelden kan via korfbal@kdo.nl.