Familiedag: Kwakels Kampioenschap en Artiesten


Kwakels Kampioenschap langzaam fietsen

Aanvang: 15:00 uur

De Kwakel heeft vele fietsgroepjes met veel snelle fietsers, maar dat langzaam fietsen een hele andere tak van sport is bleek vorig jaar. De wielrenners van Burning Ash deden diverse pogingen, maar Peter Meekelwas de eerste titelhouder van dit Kwakels Kampioenschap Langzaam fietsen. Bij de jeugd was Joris Wijfjes de winnaar.
Om 15.00 uur klinkt wederom het startschot voor deze langzaam-aan-race. Het spel is simpel; Wie doet er het langst over om een traject van 10 meter af te leggen. Je voeten mogen de grond niet raken en je moet binnen je rijbaan blijven. Je kunt je eigen fiets thuis laten want Van Rijn Fietsen zorgt voor de fietsen.
De winnaar ontvangt de eeuwige roem als langzaamste fietser van De Kwakel en uiteraard ook een prijs.

 

Django Wagner

Vanaf 17:00 uur in de feesttent

De eerste single van Django Wagner verschijnt in 2009. Op deze opname wordt hij muzikaal bijgestaan door zijn vrienden van het wereldberoemde Rosenberg Trio. Het liedje “Kali” staat meteen wekenlang genoteerd in diverse hitlijsten. Inmiddels kunnen we spreken van een feestklassieker! Na Kali volgden grote hits als: “Mooie blauwe ogen”, “Mijn naam dat is Marina”, “Maar toch blijf je me trouw” en “We dansen samen de bossa nova”.

Het jaar 2019 is voor Django begonnen metzijn nieuw single “Het is weer weekend”. Een unieke plaat met het unieke imposante stemgeluid van Django Wagner dat de geluidsboxen naast het podium letterlijk doen trillen. Django zal het Polderfeest op gepaste wijze afsluiten met een tent die volledig op zijn kop staat.

 

Sluiting

Om 18.00 uur is het 44e Polderfeest in De Kwakel ten einde. Het Feestcomité hoopt dan wederom te mogen terugkijken op een geslaagd weekend dat tegenwoordig bijna een week is geworden.

Langs deze weg wil het Feestcomité iedereen bedanken voor zijn of haar inzet voorafgaand, tijdens en na afloop van het Polderfeest. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en enthousiaste mensen zijn wij in staat om onze slogan in stand te houden: