Kooyman Polderloop


Op donderdag 1 augustus 2019 wordt alweer de 31e keer de Kooyman Polderloop gehouden.

De ondersteuning van hoofdsponsor Kooyman BV uit De Kwakel, subsponsors Hilverda De Boer uit De Kwakel, Intersport Twinsport Uithoorn, Auto Berkelaar uit Amstelveen (van het Auto Berkelaar Zomeravondcircuit) en de vele locale ondernemers maken dat de Kooyman Polderloop in 2019 nog steeds een bruisend en sportief hoogtepunt is tijdens het jaarlijkse Polderfeest in De Kwakel.

Sinds 2002 is de organisatie van de Kooyman Polderloop in gezamenlijke handen van Atletiek Klub Uithoorn (AKU) en Feestcomité De Kwakel.

Wij willen hierbij de “Hoofdweg-bewoners”voor hun jarenlange hulp tijdens de Kooyman Polderloop bedanken. AKU is alle sponsors zeer erkentelijk voor hun medewerking, mede daardoor kunnen zij er elk jaar weer een mooi sportfestijn van maken voor elke deelnemer. Met daarbij een speciaal aandenken voor elke deelnemer.

Nieuw: de Team Battle
Nieuw bij de Kooyman Polderloop: de Team Battle. Dit jaar is er voor het eerst een apart klassement voor teams bij de Kooyman Polderloop.

Teams van 4 personen worden van harte uitgenodigd om mee te strijden voor de titel: Beste team van De Kwakel 2019.
De teams lopen de afstand van 4 km en de tijd van de laatst binnenkomende loper/loopster is bepalend voor de klassering. Belangrijk is dus om als team te blijven lopen.

Vraag familie, vrienden en vriendinnen, sportteam-leden en buren om samen een team te vormen en ga de uitdaging aan.Inschrijving kan vooraf via AKU (www.aku- uithoorn.nl) of via Jos Lakerveld (jostineke8@ gmail.com). Jos kan ook verdere informatie geven over dit spectaculaire onderdeel.

Parcoursrecord
Het parcoursrecord op de 10 km-heren staat op naam van Hugo van den Broek met een supersnelle tijd van 29.54 minuten.
Bij de dames staat het record al enkele jaren op naam van Kristina
Loonen met 34.07 minuten.

PRIJSUITREIKING
Elke deelnemer ontvangt een mooie herinnering. De prijsuitreiking van de 1 km en 4 km vindt direct plaats na afloop van de gelopen afstand, buiten bij het start-/finishgebied.

Prijzen 10 km
Elke deelnemer ontvangt een mooie herinnering. Er zijn prijzen voor de eerste 10 heren en voor de eerste 10 dames. De premie voor verbetering van het parcoursrecord bedraagt € 100,00. Bovendien wint iedere 100e gefinishte deelnemer een heerlijke taart en is er een extra prijs voor de eerste heer en eerste dame uit De Kwakel. De prijsuitreiking van de 10 km is gepland om ± 21.15 uur in de feesttent.

Prijsuitreiking 10 km en groot feest
Na de prijsuitreiking van de 10 km is er groot feest in de feesttent, met muziek waarbij het publiek niet stil blijft staan.

Er is mogelijkheid om te douchen bij KDO, volg hiervoor de borden.

INLICHTINGEN
Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met Jos Lakerveld (AKU): 0297-565358, jostineke8@gmail.com of via de website van AKU: www.aku-uithoorn.nl.