44e Polderfeest voorwoordEwa Kwakelaars,

Al een beetje zin om te shinen op aankomendeeditie van het litte polderfissa?!
Overdag drankjes doen met de meiden en ’s avonds de kech uithangen met je brakka van een halve barkie en je dikke stamp-patta’s. We maken er met zijn allen een knalfuif van en gaan helemaal loesoe #iszo

Kan je me nog volgen? Dit zijn niet echt dewoorden die ik zelf zou gebruiken om je enthousiast te maken voor het Polderfeest en de Kermis. Toch is dit, een beetje aangedikt natuurlijk, het taalgebruik van een heel groot deel van onze bezoekers. Pak ‘m beet dejeugd onder de 20 jaar. De groep die al wekenuitkijkt naar een vet evenement in hun eigenDe Kwakel. Misschien kan je zelf je eerste Polderfeest nog herinneren, grote kans datje er nog meer van weet dan van de laatste!

Wij, van het Feestcomité, hebben geprobeerd voor deze groep en natuurlijk voor iedereen boven de 20 een leuk programma samen te stellen. Grotendeels blijft de structuur van de feesten overeind staan. Wat goed is, blijft natuurlijk. We houden bijvoorbeeld al 35 jaar een zeskamp op zaterdagmiddag, dit jaar is er ruimte voor 52 teams en was de inschrijving op 1 juni al vol!

Bij het door bladeren van het boekje zal duidelijk worden dat er toch beweging zit in het programma. Zo nu en dan moet je eens wat nieuws proberen, uiteraard binnen de grenzen van budget, mankracht en regelgeving.

Om een lang verhaal kort te maken: We gebruiken de winterperiode om te zien wat er in onze mogelijkheden ligt en het is weer gelukt om een gevarieerd evenement samen te stellen waarvan de details verderop in dit boekje te lezen zijn.

Wat de Kermis betreft: hiervoor staat al jaren een ijzersterke formule waar nog geen enkele slijtage merkbaar is. Dit jaar is er wat gesleuteld aan de lotingsceremonie voorafgaand aan de optocht, maar het programma zelf staat als een huis.

Ben je bezoeker, sponsor, eenmalige vrijwilliger of lid van het Feestcomité: We hebben iedereen nodig om er iets leuks van te maken en alleen zo weten we dat we voorlopig nog vooruit kunnen.

Tot ziens allemaal,

Albert Blommestijn Voorzitter Feestcomité