Zeskamp


MEER TEAMS
De zeskamp is al vele jaren een vast onderdeel op de Polderfeest kalender en nog steeds erg populair. Vorig jaar was het maximum aantal inschrijvingen al weken van tevoren bereikt en heeft de organisatie besloten het aantal teams uit te breiden naar 52. We begonnen een half uurtje eerder en met de strakke planning en goede organisatie was de zeskamp op tijd klaar om ook nog een mooi feestje na afloop te kunnen vieren. Een geslaagde uitbreiding, dus ook dit jaar kunnen er 52 teams de krachten met elkaar gaan meten.

De teams zullen de sportieve strijd met elkaar aangaan om te strijden voor de felbegeerde podiumplekken. Er zal fanatiek worden gestreden voor de bekers, maar veel teams doen ook voor het plezier en de gezelligheid mee. Voor sommige teams ligt de nadruk op het in de wacht slepen van de originaliteitsprijs voor het team met de mooiste, gekste of opvallendste outfit en voor anderen geldt alleen de olympische gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen”. Met alleen sportiviteit ga je de eerste plek niet veroveren; ook de hersenen moeten aan het werk bij de theorieronde. Eén ding is zeker, aan gezelligheid zal het zeker niet ontbreken en het publiek kan volop genieten van het sportieve spektakel van kleurrijk uitgedoste teams.

Team indeling
De teams worden ingedeeld in 3 categorieën: heren (volwassenen), dames (volwassenen) of jongeren. Om in te schrijven bij de volwassen teams moet men minimaal 16 jaar zijn. Bij de jeugdteams moeten deelnemers minimaal 12 jaar zijn, als ondergrens houden we de jongeren aan die afgelopen schooljaar in groep 8 zaten. Gemengde teams bij de volwassenen worden gerekend als een ‘herenteam’.

AANMELDEN
Aanmelden voor deelname aan de zeskamp kan alléén digitaal via www.polderfeest.nl. Bij aanmelding moet ook meteen de naam van het team doorgegeven worden! Zorg dat je je op tijd aanmeldt, want vol is vol. Eind mei waren er nog maar een paar plekjes over, dus wellicht dat bij het verschijnen van dit boekje het maximum aantal van 52 teamsreeds is bereikt. Elk team bestaat uit 5 personen: vier spelers en een coach. Bij sommige onderdelen zal de coach daadwerkelijk mee moeten doen als vijfde teamlid. De groepen mogen niet groter zijn dan 5 personen!

Wees op tijd!
Voor een goed verloop is het belangrijk dat alle teams op tijd aanwezig zijn zodat weom 13.30 uur kunnen starten. Leiders van de zeskampteams dienen zich uiterlijk om 13.00 uur bij de jurywagen te melden! Hier kun je dan gelijk het inschrijfgeld van € 20,00 (per team) betalen. Jeugdteams doen gratis mee, zij betalen geen inschrijfgeld.
Vóór aanvang van de zeskamp worden aan de deelnemers de spelregels uitgelegd (zeker voor nieuwe spellen is dit belangrijk). Alle spellen worden op tijd beoordeeld; een snellere tijd zorgt voor een hogere score!
Elk team mag bij één spel de joker inzetten.De punten van het spel waarbij de joker is ingezet tellen dan dubbel. Het tactisch inzetten van de joker kan een verrassende wending opleveren voor de eindscore.

Originaliteitsprijs
Uiteraard is er ook weer een originaliteitsprijs voor het team met de meest creatieve, verrassende of mooiste outfit. Gebruik je creativiteit om met de meest spectaculaire of opzienbarende outfit voor de dag te komen. De origineelste creatie wordt beloond met een beker!

 

 

 

 

 

 

 

 

Mascotteprijs
De mascotteprijs is voor het team datde mooiste of origineelste mascotte heeft gemaakt. De jury vraagt om jullie mascotte ter beoordeling, gelijktijdig met de inschrijving om 13.00 uur mee te nemen naar de jurywagen. De winnaars van zowel de originaliteitprijs als de mascotteprijs worden bekend gemaakt gelijktijdig met de prijsuitreiking, om ongeveer 17.00 uur.

Theorieronde
In deze theorieronde moeten de deelnemende teams een aantal vragen beantwoorden uitdiverse categorieën. Dit kunnen vragen zijn op het gebied van: nieuws, sport, muziek, maar zeker ook vragen die met De Kwakel te maken hebben.
De laptops en andere hulpmiddelen hoeven niet mee, want de vragen zijn niet op internet te vinden! Ook de punten uit de theorieronde worden meegerekend in de einduitslag. Bij de aanmelding ontvangt het team devragenlijst. Vóór aanvang van de 7e ronde moet de antwoordenlijst bij de jurywagen ingeleverd zijn, anders tellen deze punten niet mee in de einduitslag.

Buikglij-kampioenschappen
15e Kwakelse buikglij-kampioenschappen: Tijdens de zeskamp wordt wederom het Kwakelse buikglij-kampioenschap gehouden. De dame én heer die het verst glijden, worden deze middag uitgeroepen tot Kwakelse buikglij-kampioenen 2019. Beide winnaars ontvangen hiervoor een beker en maken natuurlijk kans op de wisseltrofee als ze 3 jaar achter elkaar óf 5 keer in totaal als winnaar geëindigd zijn.
Pim en Maartje Blommestijn waren samen met Lars Velgersdijk (jeugd) de buikglij-kampioenen van 2018. Wie glijdt in 2019 naar de titel van Kwakels buikglij-kampioen?

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt plaats in de tent om ongeveer 17.00 uur. De wisselbeker voor de winnaar van de jeugdteams is beschikbaar gesteld door Fa. Burggraaf & Zn en de prijzen voor de heren- en damesteams worden beschikbaar gesteld door Poldersport (www. poldersport.com).

Wisselbokaal
Wie-o-wie gaat er aan de haal met de“Zeskamp-Polderfeest-Wisselbokaal” ??!!
In 2018 behaalden de heren BAK BV1 de eerste plek. Mogen zij de wisselbeker nog een jaartje op de schoorsteenmantel zetten, of gaat iemand anders er met de titel vandoor? BAKBV1 heeft net als een aantal andere teams jarenlange ervaring op de zeskamp, maar de jongere garde ligt op de loer om hen van de troon af te stoten. De dames van de Beunies zijn al een paar jaar goed op dreef, maar voelden vorig jaar de hete adem van de Anita’s in de nek. Weten de Beunies nog een keer te winnen, of gaat een ander damesteam de titel veroveren? Bij de jeugd is het altijd spannend. De KDO-Gang won vorig jaar met een ruime voorsprong, maar elk jaar zijn er weer nieuwe teams die er een mooie strijd van maken. Wij zijn reuze benieuwd wie dit jaar de wisselbekers meenaar huis nemen!!