Programma Koningsdag 2019


Voorlopig Programma in het kort

Locatie: Dorpsplein bij het Dorpshuis

09.30 De kleuters versieren hun ets thuis of bij het Dorpshuis
10.00 De kleuters rijden een rondje door het dorp
10.45 Officiële opening
11.00 Aanvang kleuterprogramma in het Dorpshuis
11.00 Aanvang kinderspelen en zeskamp
12.12 Inschrijving klaverjassen in het Dorpshuis
12.45 Aanvang klaverjassen in het Dorpshuis
12.15 Einde kinderspelen, telling en de prijsuitreiking
13.00 Start vrijmarkt (tot 15.00 uur)
14.00 Een kijkje bij de Scouting
14.30 Inschrijving verrassingsspel
15.30 Start verrassingsspel
15.30 Start Panna voetbal
15.30 Optreden van …… ????
17.30 Sluiting attracties
18.30 Einde buitenprogramma

Eventuele wijzigingen onder voorbehoud.

Slecht weer programma

Mochten de weersomstandigheden op 27 april zo slecht zijn dat het feestprogramma (letterlijk) in het water valt, dan zal er een alternatief program- ma uit de kast worden gehaald. Dit alternatieve programma zal worden afgewerkt in het Dorpshuis.

Ochtendprogramma

Fietsen, skelters of steppen versieren
Vanaf 9.30 uur zijn alle kinderen uit groep 1 en groep 2 welkom om met hun ets, skelter of step mee te doen met de etstoer door het dorp. Bij het Dorpshuis kunnen de kleuters met hulp van hun ouders de fiets, step of skelter mooi maken.

Vanaf 10.00 uur rijdt de stoet een rondje door De Kwakel onder muzikale begeleiding van de steel- band van Tavenu.
De route gaat vanaf het Dorpshuis richting Kwakelse Pad, via de Mgr. Noordmanlaan en een rond je door de Wilgenhof terug naar het Dorpscentrum.

Opening van het feest
De officiële openingshandeling van deze feestdag vindt plaats rond ± 10.45 uur.

Prinsen en Prinsessenspelletjes
Kinderen groep 1 en 2 (bovenzaal van het Dorpshuis)

De opzet voor de spelletjes in het Dorpshuis voor de kinderen van groep 1 en 2 is een klein beetje gewijzigd. In de bovenzaal van het Dorpshuis gaan we in groepjes (met je vriendjes!) allerlei spelletjes doen. Natuurlijk ontbreekt daarbij niet het kroontje knutselen en het chips-ketting rijgen, maar er zijn dit jaar veel nieuwe prinsen- en prinsessen spelletjes en je kunt ook een glitter tattoo laten zetten.

De spelletjes beginnen om 11.00 uur en na 12.00 uur mag je vader of moeder je weer op komen halen.
De spelletjeskermis is voor alle jongens en meisjes van de kleutergroepen op de basisschool.

Koningsspelen
Kinderen groep 3 t/m 5

Ook dit jaar kunnen de kinderen van groep 3 t/m 5 weer meedoen met de kinderspelletjes. De bouw-ploeg van het Oranje Comité zorgt ervoor dat er op het dorp een leuk aanbod is van spellen. Ook de 10 meter lange stormbaan die gebruikt wordt bij de zeskamp is onderdeel van deze spelletjes. De meeste spellen zullen traditiegetrouw te ma- ken hebben met ons Koningshuis. Voor elke leeftijdsgroep zijn er prijsjes te winnen. Aanvang van de spelletjes is rond 11.00 uur, direct na de officiële opening.

Konings Zeskamp
Groep 6 t/m 8 basisschool en klas 1 en 2 middelbare school

Het animo voor de kinderspelen voor de boven- bouw van de basisschool is de afgelopen jaren behoorlijk gedaald. Reden genoeg om wat nieuws te gaan doen: De Konings Zeskamp.

Jullie kennen natuurlijk de zeskamp van het Polderfeest. Iets dergelijks gaan we nu ook doen. Je maakt een team van 4 personen en gaat de strijd aan met de andere teams. Er staan er 6 spellen op het programma waarbij een 10 meter lange stormbaan natuurlijk niet zal ontbreken!

Net als bij de Polderfeest zeskamp zijn er niet alleen prijzen te winnen voor de beste teams, maar er is ook een originaliteitsprijs voor het team met de leukste outfit.

Het is niet nodig om je van tevoren al op te geven. Je kunt je team ter plaatse inschrijven. Het is wel handig als je van te voren aan je vriendjes vraagt om met jou een team te maken. Heb je nog geen team? Dat is natuurlijk ook geen probleem, dan maken we ter plekke een team!

De Konings Zeskamp begint ook na de of ciële opening rond 11.00 uur.

Oranjeijsje
Cafetaria ‘t Trefpunt biedt alle kinderen die deelnemen aan de spelletjes en de zeskamp meedoen een speciaal Koningsijsje aan. Alle kinderen die met de kinderspelen of aan de zeskamp meedoen, ontvangen van hun schrijver, die bij de groep blijft, een bonnetje waarmee zij direct na afloop van de spellen een heerlijk oranje ijsje kunnen halen.

De vrijmarkt
De inschrijving voor de vrijmarkt start op dins- dag 10 april, dus al vòòr het verschijnen van deze Oranje-editie. Het aanmelden voor de vrijmarkt kan vanaf 10 april tot en met dinsdag 24 april bij Joke Meijer, Rozenlaan 84 in De Kwakel, tussen 18.00 en 19.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,- (dit krijg je na afloop terug als je je kraampje netjes hebt opgeruimd).

De vrijmarkt begint om 13.00 uur en sluit rond ongeveer 15.00 uur.
Voordat er gestart kan worden met het uitstallen van je spulletjes moet je je éérst aanmelden bij één van de marktmeesters (Theo, Bart of Joke) Zij zullen je vertellen op welke plaats je mag gaan staan. Als je na afloop de spulletjes hebt opgeruimd, krijg je het inleggeld van € 5,- terug.

Om de vrijmarkt goed te kunnen organiseren, is aanmelden verplicht. Aan de hand van het aantal aanmeldingen maken we voor ieder kind op het dorp een plekje vrij. Wanneer er kinderen komen die niet aangemeld zijn, kunnen wij helaas geen plek op de vrijmarkt aanbieden.

Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat de vrij- markt alleen voor kinderen is. Commerciële verkoop door volwassen is niet toegestaan!

Middagprogramma

Een kijkje bij de Scouting
Altijd al willen weten hoe het is om een scout te zijn? Dat kun je ervaren op deze Koningsdag! Vanaf 14.00 uur staat de scouting op het dorp en kun je je eigen kampvuur maken, stoere scouting knopen maken, je eigen broodje bakken boven het vuur, of lekkere marshmallows verwarmen en een speurtocht doen.

Dit alles natuurlijk onder leiding van ervaren scouts die je helpen en er op toezien dat alles veilig gebeurt.
Als je alle onderdelen hebt gedaan, dan ben je al een beetje een scout en verdien je natuurlijk een echte scouting beloning!

Attracties buiten
Net zoals tijdens vorige edities, staan er buiten voor de kinderen diverse gratis attracties. Voor de kleinsten staat er een springkussen, en voor de iets oudere kinderen laten we de stormbaan van de zeskamp staan.

VERRASSINGSSPEL
vanaf 15.30 uur
Ook dit jaar is er weer een spel voor de oudere jeugd / volwassenen. Wat voor spel dit wordt blijft nog even een verrassing. Inschrijven kan vanaf 15.30 uur en om ± 16.00 uur starten we met het spel waarvoor behendigheid en stalen zenuwen zeker niet overbodig zijn.

Optreden …. ????
vanaf 15.30 uur
Na 15.30 gaat er weer een band vanuit de trailer van Van Zaal Transport live muziek ten gehore brengen.
Wie het dit jaar wordt weten we nog niet maar het zal ongetwijfeld weer een spetterend optreden worden.

PANNATOERNOOI
Ook dit jaar is er weer het Panna voetbaltoernooi, voor de jeugd van 10 jaar t/m 16 jaar. Panna voetbal is straatvoetbal op een klein veldje waarbij 2 tegen 2 wordt gespeeld.

Een panna is een beweging, waarbij een speler de bal tussen de benen van de tegenstander door speelt. Het belangrijkste van een panna is dat de poortende speler zelf balbezit houdt na zijn eigen beweging. Daarmee win je gelijk het spel. Wordt er na 5 minuten spelen geen panna gescoord dan tellen de gemaakte doelpunten.
Dit jaar kan je zowel je aanmelden via de voor- inschrijving www.polderfeest.nl, maar je kan ook op Koningsdag zelf je aanmelden voor het panna toernooi.
De aanvang van het toernooi is om 15.30 uur.