EHBO-Vereniging St. Vincentius

EHBO-Vereniging St. Vincentius

EHBO-VERENIGING St. Vincentius
Ons mooie dorp De Kwakel is dan misschien niet zo groot, maar het heeft wel veel (sport) verenigingen en evenementen. En het lijkt wel of het er steeds meer worden!
Heel veel vrijwilligers doen daarbij altijd weer hun uiterste best om alles goed en veilig te laten verlopen. En mocht er toch een ongelukje gebeuren, dan staan de mensen van de EHBO klaar om dit op te vangen. Door het toenemend aantal aanvragen om te komen posten en door toenemende eisen van de overheid (lees; meer EHBO-ers), merken we wel dat het lastiger wordt om alles in te kunnen vullen. En hoe leuk sommigen het ook vinden; de beschikbaarheid van mensen is niet onbeperkt. Versterking van ons team is dus zeker gewenst!
Gelukkig hebben op 15 april jl. 5 personen met goed gevolg het examen EHBO afgelegd! Sommigen voor hun
werk, anderen vanwege de thuissituatie of de sportclub waar ze actief zijn. En hopelijk ook om zich via de
vereniging in te gaan zetten in ons dorp.

Aanmelden
Wilt u ook ons team komen versterken en zelf leren wat u kunt doen bij een ongeval of blessure? Meldt u dan aan voor een cursus.
Het aanbod is divers; ‘gewone’ EHBO, EHBO bij kinderen, sport EHBO of een AEDtraining.
Een volledige cursus EHBO duurt ca. 14 lessen welke plaatsvinden op de maandagavond. Maar bijv. een AED-training kan al in 1 of 2 avonden.
Kijk voor meer informatie op: www.ehbo-de-kwakel.com of loop eens langs bij de caravan! Bij voldoende animo starten we in oktober weer.

Stichting AED De Kwakel
Veel van onze EHBO leden zijn ook vrijwilliger bij Stichting AED de Kwakel. Want in geval van een reanimatie geldt; elke seconde telt!
Heeft u een EHBO-diploma of een AEDcertificitaat? Dan kunt u zich hier ook voor aanmelden. Kijk eens op; www.stichtingaed-de-kwakel.com!